Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 400 g de crème liquide entière
- 400 g de lait entier
- 6 jaunes d'œufs
- 135 g de sucre en poudre
- 100 g de cassonade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2518 kJ / 603 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 57.2 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Muffins au chocolat et caramel au beurre salé
40 min
Crème au chocolat
3 godz. 25 min
Soufflé au caramel
35 Min
Petits pots de crème au chocolat
40 min
Crème brûlée
2h 40 min
Mousse au chocolat
3h 20 min
Mousse au caramel salé
4j 30 menit
Marquise au chocolat
2 godz. 25 min
Crème renversée au chocolat
1j
Verrine à la pomme
30 min
Gâteau au chocolat noir, cœur coulant au chocolat blanc
1j 20 menit
Gâteau magique au caramel au beurre salé
3h 15min