Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht (für 0,5 l)
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 2 Nelken
- 5 schwarze Pfefferkörner
- 500 g Rinderbrust, ohne Knochen, sehnenfrei, gepökelt, in Würfeln (4 cm)
- 700 g festkochende Kartoffeln, in Stücken (ca. 3 x 4 cm)
- 2 Zwiebeln, halbiert
- 30 g Öl
- 1 gestr. TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2246 kJ / 538 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 2.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsensuppe
8h 45min
Steckrüben-Eintopf
45min
Erbsensuppe mit Würstchen
1h 45min
Steckrübeneintopf mit Wiener Würstchen
45min
Möhreneintopf mit Bratwurstbällchen
1h 10min
Stielmuseintopf mit Feta
1h
Königsberger Klopse mit Kartoffeln
45min
Hühnerfrikassee
1h 20 min
Hühnerfrikassee mit Spargel
1h
Grünkohl mit Kartoffeln und Mettwürstchen
45min
Labskaus
50min
Steckrüben-Kartoffel-Eintopf mit Mettwurst
50min