![Kasseler-Gemüse-Eintopf Kasseler-Gemüse-Eintopf](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/cccbf037-4a5b-4edb-a18b-cd47df6f00e0/Derivates/6e7d1e76-4495-4274-b5ae-c0713922b1f8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g Rauchmandeln
- 2 EL Öl
- 400 g Kasseler, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Möhren, halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 100 g Petersilienwurzel, halbiert, in schrägen Scheiben (5 mm)
- 180 g Knollensellerie, in Würfeln (1 cm)
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 2 Lorbeerblätter
- 120 g Porree, in Ringen (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1396 kJ / 335 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 9 g
- Tłuszcz
- 22 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wirsingsuppe mit Rinderklößchen
1h
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Fleischklößchen-Suppe
30 分钟
Hackbällchen-Suppe
35 Min
Linseneintopf mit Kasseler und Ananas
1h
Kohlsuppe mit Geflügelbällchen
2 Std. 30 Min
Graupeneintopf mit Tafelspitz
1h
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50min
Kasseler Gulasch
40 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1h 15min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 分钟
Kartoffeleintopf
40 Min