Graupeneintopf mit Tafelspitz
TM6 TM5

Graupeneintopf mit Tafelspitz

4.2 (87 ocen)

Składniki

  • 50 g Schalotten
  • 20 g Öl
  • 100 g Möhren, in Stücken
  • 300 g Kartoffeln, in Stücken
  • 1200 g Wasser
  • 2 geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
    lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l)
  • 1 ½ TL Salz
  • ¼ TL Pfeffer
  • 100 g Perlgraupen, mittel
  • 200 g Kalbstafelspitz, in Würfeln (1 cm)
  • 200 g Erbsen, TK, aufgetaut

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
855 kJ / 204 kcal
Białko
13 g
Węglowodany
26 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
4.2 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy