Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Schalotten
- 20 g Öl
- 100 g Möhren, in Stücken
- 300 g Kartoffeln, in Stücken
- 1200 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Fleischbrühe (für je 0,5 l) - 1 ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 100 g Perlgraupen, mittel
- 200 g Kalbstafelspitz, in Würfeln (1 cm)
- 200 g Erbsen, TK, aufgetaut
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 855 kJ / 204 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bohneneintopf
40 min
Polnische Gerstensuppe (Krupnik)
45 Min
Gemüse-Nudel-Suppe mit Hackklößchen
1j
Graupen-Gemüse-Eintopf mit weißen Bohnen
35 Min
Kartoffel-Bohnen-Eintopf mit Kalbsfilet
1j 20 menit
Bunte Bohnensuppe
50 menit
Rindfleisch-Wirsing-Eintopf mit Tomatenbröselei
3sa
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1j
Rosenkohleintopf mit Kasseler
50 menit
Bouneschlupp (Saarland)
40 min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1 Std. 45 Min
Hühnertopf à la Frikassee
1 Std. 15 Min