![Buttermilch-Bohnen-Suppe Buttermilch-Bohnen-Suppe](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7CCA7F7F-42CD-4EC6-A512-4DF531344F6D/Derivates/2F9CDE98-16DA-4218-9409-16B34320292E.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 2 TL Salz
- 450 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 600 g grüne Bohnen, frisch, schräg in Stücke geschnitten (2-3 cm)
- 600 g Milch
- 2 Prisen Pfeffer
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 2 TL Mehl
- 500 g Buttermilch
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 752 kJ / 179 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
35 min
Rahm-Spitzkohl mit Zitrone
35 min
Kartoffelkuchen (Kartoffelwatz)
2 godz.
Vanille-Vla
50 Min
Mett-Porree-Suppe
40 min
Blumenkohl-Kartoffel-Eintopf mit Cabanossi
40 min
Rheinische Kartoffelsuppe mit Krabben
35 min
Grüne Bohnensuppe mit Mettwürstchen
30 min
Möhren-Eintopf
45 min
Salzschneidebohnen
45 min
Käse-Porree-Suppe
30 min
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 Std. 10 Min