Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Hackfleisch, gemischt
- 1 Ei
- 2 EL Paniermehl
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- ¼ TL Paprika edelsüß
- 1 TL Sambal Oelek
- 1 Zwiebel, halbiert
- 230 g Porree, in Stücken
- 5 Knoblauchzehen
- 30 g Öl
- 25 g Mehl
- 250 g Milch
- 250 g Wasser
-
½
TL Gewürzpaste für Fleischbrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Fleischbrühe (für 0,5 l) - 50 g Sahne
- 2 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1466 kJ / 350 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 24 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krautsuppe mit Speck
40 Min
Feta-Cremesuppe
35 Min
Rote Zwiebelsuppe mit Hackbällchen
40 Min
Glasnudeln mit Hackfleisch (蚂蚁上树)
35 Min
Champignoncremesuppe
15 Min
Käsesuppe
35 Min
Zwiebelsuppe
40 Min
Knoblauchsuppe
30 min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40 Min
Radieschensuppe
25 min
Knoblauch-Cremesuppe
20 Min
Buttermilchsuppe
35 Min