Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Geflügelbällchen
- 250 g Hähnchenbrust, in Würfeln (2 cm)
- ½ Zwiebel
- 1 Knoblauchzehe, klein
- 2 Stängel Petersilie, abgezupft, und etwas mehr zum Garnieren
- 1 Ei
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 TL Paprika edelsüß
Kohlsuppe und Fertigstellung
- 180 g Weißkohl, ohne Strunk, in Stücken
- ½ Zwiebel
- 120 g Suppengemüse (z.B. Möhren, Sellerie, Porree), in Stücken
- 10 g Öl
- 400 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - ¼ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1173 kJ / 281 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Buttermilch-Gemüse-Eintopf
40 Min
Paprika-Kohl-Suppe mit Putenbruststreifen
40 Min
Herzhafter Gemüseeintopf
40 Min
Hack-Linsen-Eintopf
50 min
Kohlsuppe
45 Min
Sauerkraut-Eintopf
35 Min
Hackbällchen-Suppe
35 Min
Kasseler-Topf mit Sauerkraut
30 Min
Sommerliche Spitzkohlsuppe
1 Std.
Fleischklößchen-Suppe
30 Min
Hackbällchen mit Blumenkohlreis und Currysauce
1h 5min
Kasseler-Gemüse-Eintopf
40 Min