Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g omułków, świeżych, oczyszczonych
lub 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych - gorąca woda, ilość do namoczenia omułków
- 2 ząbki czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 25 g oliwy z oliwek
- 20 g masła
- 25 g bułki tartej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Babeczki ziemniaczane
1h 10 min
Gulasz z sarniny z czekoladą
9 Std. 30 Min
Pâte de fruits
2h 20 min
Peruwiańskie ceviche
1 godz. 15 min
Gęś faszerowana
4 godz. 50 min
Smażone pierożki wonton
1h 25min
Zupa krem z kurek
30 min
Poncz pomarańczowy
10 Min
Tarta serowa z cydrem
1h
Pizza 4 sery
2h 15 min
Ciasto na pizzę na odrobinie drożdży
23u. 10min
Flaczki wołowe
2h 35min