Urządzenia i Akcesoria
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
1273.8 kJ /
304.2 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Carpaccio z gruszki z serem pleśniowym i orzechami (TM5)
15 min
Przyprawa grillowa z wędzoną papryką do ryb
5 min
Verrines z rzodkiewki i koziego sera
3 godz. 20 min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Delikatne rumienienie krewetek
15 min
Bułka tarta ze świeżego pieczywa
5 min
Pierożki na parze z wieprzowiną
1 godz.
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Pasztet z gęsi z farszem grzybowym
9 godz. 45 min
Kołduny litewskie
1 godz. 50 min
Koktajl z mango i imbirem na wodzie kokosowej
5 min
Masło czosnkowe z serkiem
10 min