Urządzenia i Akcesoria
Omułki zapiekane z ziołową bułką tartą
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
gorąca woda ilość do namoczenia omułków
-
2 ząbki czosnku
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
25 g oliwy z oliwek
-
20 g masła
-
25 g bułki tartej
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
30.5 g
Kalorie
1273.8 kJ /
304.2 kcal
Tłuszcz
16.1 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
15.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SARDYŃSKA
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Płynące ciastka czekoladowe z herbatą matcha (lava cakes)
2 godz.
Małże z serowym sosem
40 min
Czarna pizza z duchami
1 godz. 40 min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1 godz.
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6 godz. 25 min
Spaghetti z anchois, bułką tartą i parmezanem (TM5, TM6)
40 min
Zupa krem z cukinii
35 min
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Lody z pasty z fasoli adzuki (anko)
10 godz. 10 min
Wołowina z imbirem i pastą miso ze szpinakiem
25 min
Ozory w sosie chrzanowym na zimno
3 godz. 25 min
Spaghetti z małżami, grzybami i karczochami
50 min