Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
1000
g omułków, świeżych, oczyszczonych
lub 1000 g omułków, mrożonych, oczyszczonych, uprzednio rozmrożonych - gorąca woda, ilość do namoczenia omułków
- 2 ząbki czosnku
- 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 25 g oliwy z oliwek
- 20 g masła
- 25 g bułki tartej
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1273.8 kJ / 304.2 kcal
- Białko
- 30.5 g
- Węglowodany
- 15.2 g
- Tłuszcz
- 16.1 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bruschetta z duszonymi pomidorami; Jajka na miękko
15 Min
Zefir truskawkowy z bezami
15 Min
Tarte ogórki kiszone - na zupę ogórkową (TM5)
122h 20min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20min
Wytrawny sos zabaglione z czosnkiem niedźwiedzim
10 Min
Włoski brunch
1 Std. 30 Min
Dekonstruowana tarta z truskawkami i kremem waniliowym
6h 25min
Tatar z chrzanem
1h 20min
Grasica cielęca z cebulą dymką
3 godz.
Małże z serowym sosem
40min
Sałatka warzywna z kurczakiem i miętowym winegretem
1h
Jagodowe frappuccino
3 godz. 25 min