Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 700 g czarnej porzeczki, świeżej, bez szypułek
- 700 g malin, świeżych
- 100 g cukru
- 15 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
⅓
łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub ½ łyżeczki cukru wanilinowego
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1208.4 kJ / 288.8 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 20.5 g
- Sód
- 2.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dżem z owoców leśnych
40min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25min
Konfitura jagodowa z anyżem
1 godz. 10 min
Powidła wiśniowe
1h 55 min
Dżem malinowy
40min
Powidła owocowe
1 godz. 35 min
Agrestowy chutney
40min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25min
Dżem z czarnej porzeczki
35min
Powidła śliwkowe
2 godz.