Urządzenia i Akcesoria
Dżem z malin i czarnej porzeczki
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 słoiki
Składniki
-
700 g czarnej porzeczki, świeżej bez szypułek
-
700 g malin, świeżych
-
100 g cukru
-
15 g soku z cytryny świeżo wyciśniętego
-
½ łyżeczki cukru wanilinowego⅓ łyżki cukru waniliowego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Sód
2.1 mg
Białko
4.4 g
Kalorie
1208.4 kJ /
288.8 kcal
Tłuszcz
3 g
Błonnik
20.5 g
Tłuszcz nasycony
0.2 g
Węglowodany
60.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SŁODKIE PRZETWORY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura jabłkowo-jeżynowa
1 godz. 30 min
Dżem z czarnej porzeczki
35 min
Powidła śliwkowe
2 godz.
Dżem truskawkowy
1 godz. 5 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Marmolada porzeczkowo-jabłkowa
25 min
Dżem brzoskwiniowy z syropem z kwiatów czarnego bzu
25 min
Dżem malinowy
40 min
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 min
Marmolada śliwkowo-borówkowa z pomidorem
25 min
Powidła wiśniowe
1 godz. 55 min
Przecier pomidorowy z ziołami i czosnkiem (passata)
1 godz. 10 min