Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w cieście drożdżowym
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
200 g wody letniej
-
10 g oleju rzepakowego
-
300 g mąki pszennej
-
20 g drożdży świeżych pokruszonych
-
20 g siemienia lnianego złotego20 g siemienia lnianego brązowego
-
5 g otrębów pszennych
-
1 łyżeczka cukru
-
1 - 2 łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
-
1 łyżeczka soli
Polędwiczki
-
600 g polędwiczek wieprzowych bez białych błonek, pokrojonych w 3 cm plastry (10 szt.)
-
20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia polędwiczek
-
20 g sosu sojowego
-
3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
347.7 mg
Białko
17.4 g
Kalorie
1051.7 kJ /
251.2 kcal
Tłuszcz
8.8 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Grillowane kotlety ze schabu z masłem pomidorowo-czosnkowym
1 godz.
Brioszka z dżemem rabarbarowym
3 godz. 45 min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2 godz. 30 min
Kotlety schabowe z kością (sous-vide) i sałatka jabłkowa (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 40 min
Burgery wieprzowe na Varomie i krem paprykowy z ajvarem
1 godz. 15 min
Pieczone pierożki z szynką
2 godz. 30 min
Pieczone pierogi ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Drożdżowe bułeczki z za'atarem
1 godz. 30 min
Focaccia z kiełbasą
2 godz.
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Gulasz z łopatki wieprzowej z burakiem i marchewką
50 min
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min