Polędwiczki w cieście drożdżowym

Polędwiczki w cieście drożdżowym

4.5 93 oceny
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk

Składniki

Ciasto drożdżowe
  • 200 g wody letniej
  • 10 g oleju rzepakowego
  • 300 g mąki pszennej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 20 g siemienia lnianego brązowego
    20 g siemienia lnianego złotego
  • 5 g otrębów pszennych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 - 2 łyżeczki oregano, suszonego (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka soli
Polędwiczki
  • 600 g polędwiczek wieprzowych bez białych błonek, pokrojonych w 3 cm plastry (10 szt.)
  • 20 g oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia polędwiczek
  • 20 g sosu sojowego
  • 3 łyżeczki ziół prowansalskich, suszonych
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli (opcjonalnie)
  • mąka pszenna do oprószenia blatu
  • 1 jajko roztrzepane

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 347.7 mg
Białko 17.4 g
Kalorie 1051.7 kJ / 251.2 kcal
Tłuszcz 8.8 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 1.4 g
Węglowodany 26.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...