
Urządzenia i Akcesoria
Polędwiczki w cieście drożdżowym
Przygotowanie 55 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 sztuk
Składniki
Ciasto drożdżowe
-
wody letniej200 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
mąki pszennej300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
siemienia lnianego brązowego20 g
-
otrębów pszennych5 g
-
cukru1 łyżeczka
-
oregano, suszonego (opcjonalnie)1 - 2 łyżeczki
-
soli1 łyżeczka
Polędwiczki
-
polędwiczek wieprzowych bez białych błonek, pokrojonych w 3 cm plastry (10 szt.)600 g
-
oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do obsmażenia polędwiczek20 g
-
sosu sojowego20 g
-
ziół prowansalskich, suszonych3 łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
-
mąka pszenna do oprószenia blatu
-
jajko roztrzepane1
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
251.2 kcal /
1051.7 kJ
Białko
17.4 g
Tłuszcz
8.8 g
Węglowodany
26.4 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
1.4 g
Sód
347.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BOŻE NARODZENIE
9 Przepisów
Polska
Polska