Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di funghi porcini freschi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina
- 800 g di latte intero, a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di sale (opcjonalnie)
- 400 - 500 g di pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- 300 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortini di broccoli e pancetta
50 min
Bignè al salmone
1h 50min
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 min
Salatini würstel ed Emmental
1h
Sfogliata ai funghi
1h 40min
Pizza Margherita
2h
Pagnotta ripiena con crema ai formaggi
1h 20min
Croissant salati agli spinaci
3h
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Lasagne di melanzane e tacchino
1h 30min
Patate novelle ripiene
1h 5min
Focaccia ai friarielli
2 Std. 15 Min