Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di funghi porcini freschi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di burro
- 30 g di cipolla
- 170 g di farina
- 800 g di latte intero, a temperatura ambiente
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 2 pizzichi di sale (opcjonalnie)
- 400 - 500 g di pangrattato
- 2 - 3 uova sbattute
- 300 g di olio per frittura
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1446 kJ / 346 kcal
- Białko
- 26.2 g
- Węglowodany
- 5.7 g
- Tłuszcz
- 24.3 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sfogliata ai funghi
1h 40 min
Champignon ripieni al forno
1 Std.
Millepiedi muffin
1h 30 min
Melanzane grigliate con emulsione e salsa allo yougurt
35 Min
Crocchette di pesce alla menta
10 godz.
Crocchette di gamberi
10 godz.
Sformatini di verdure
50 min
Focaccia alle melanzane
1 godz. 50 min
Palline di pane fritte
3h 15min
Crocchette di tonno
10 godz.
Crocchette di patate e speck
3h 20 min
Crocchette di patate
1 godz. 10 min