Gnocchi di patate ripieni di zucchine

Gnocchi di patate ripieni di zucchine

2.8 17 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porzioni

Składniki

Gnocchi
  • 650 g di acqua
  • 530 g di patate a pasta farinosa a fette (3 mm)
  • ½ cucchiaino di sale
  • 200 - 230 g di farina tipo 00
  • 1 tuorlo d'uovo
  • 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
Ripieno
  • 1 scalogno a metà
  • 2 zucchine medie a pezzi
  • 3 cucchiai olio extravergine di oliva
  • 300 g di brodo vegetale
    300 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa
  • ½ - 1 cucchiaino di sale
Terminare la preparazione
  • 100 g di pesto al basilico
    40 g di burro, fuso
  • Parmigiano reggiano grattugiato (opcjonalnie)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.3 g
Kalorie 2221 kJ / 531 kcal
Tłuszcz 24.2 g
Błonnik 4.6 g
Węglowodany 66.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...