Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vegetables and eggs
- 1000 g water
- 2 potatoes, peeled and cut into thick wedges (approx. 16 wedges)
- 4 eggs, washed
- 100 g green beans, trimmed
- ¼ - ½ red cabbage, trimmed and cut into pieces (5 cm)
- cold water, for cooling
Peanut sauce
- 300 g roasted salted peanuts
- 30 g dried shrimp (see Tips)
- ½ tsp shrimp paste (belechan)
- 2 dried chillies
- 50 g eschalot
- 2 garlic cloves
- 5 fresh kaffir lime leaves, stalks removed and leaves torn into pieces
- 60 g olive oil
- 50 g palm sugar
- 70 g tamarind paste
- 1 tsp salt
- 300 g water (see Tips)
- 200 g coconut milk
Assembly
- olive oil, for frying
- 300 g tempeh, cut into pieces (1 cm thickness)
- 300 g firm tofu, cut into batons (1 cm thickness)
- 1 Lebanese cucumber, cut into thin diagonal slices (approx. 5 mm)
- bean sprouts, to serve
- fried shallots, for sprinkling (see Tips)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3892.6 kJ / 926.8 kcal
- Białko
- 43.3 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 66.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.6 g
- Błonnik
- 11.9 g
- Sód
- 1216.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Savory Rice Porridge (Congee)
35min
Burmese chickpea tofu with spicy dipping sauce
1 godz. 30 min
Asam pedas ikan (spicy tamarind fish)
40min
Dan dan mian (dandan noodles)
1 godz. 10 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24h 55min
Serunding udang kering (dried shrimp floss)
1 godz. 10 min
Prawn and fish ball soup with Ramen noodles
35min
Inti kelapa (sweet coconut filling)
15 Min
Sambal goreng (chilli stir-fried vegetables and prawns)
30min
Homemade Fish Ball Soup
2 godz.
Mee Siam (Spicy Siamese Noodles)
30min