Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g fresh ginger, peeled
- 80 g soy sauce
- 50 g hoisin sauce
- 50 g honey
- 50 g Chinese cooking wine
- 30 g brown sugar
- 1 tsp Chinese five spice
- salt, to taste
- ground white pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 Complete recipe
- Kalorie
- 1682.9 kJ / 400.7 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 97.6 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Char siu bao pork buns
6h 35 min
Pork Belly In Shrimp Paste
55min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1hod. 50min
Lu ji chi (braised chicken wings)
25min
Hong shao rou (braised pork belly)
1h 15min
Bun bo vien cha gio (meatballs and noodles with spring rolls)
1小时 10 分钟
Hong Kong-style roast pork belly
10 Std.
Dan dan mian (dandan noodles)
1小时 10 分钟
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Gu lao rou (sweet and sour pork ribs)
30min