Spiced meatball soup (Bakso)

Spiced meatball soup (Bakso)

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 25 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • extra virgin olive oil
    30 g
  • small eschalots cut in halves
    4
  • garlic cloves
    4
  • spring onions/green onions cut into thirds
    2
  • beef mince
    500 g
  • sea salt
    ½ tsp
  • ground white pepper
    ¼ tsp
  • ground coriander
    3 tsp
  • ground cumin
    1 tsp
  • cornflour
    2 tsp
Broth
  • beef brisket or chuck, trimmed and cut into pieces (3 cm)
    600 g
  • garlic cloves bruised and peeled
    16
  • small eschalots
    8
  • Beef stock paste
    3 tsp
  • Chicken stock paste
    2 tsp
  • water
    1200 g
  • flat rice stick noodles
    240 g
  • pak choy cut into pieces
    2 bunches
  • spring onions/green onions thinly sliced
    2
  • long red chilli cut into slices
    1
  • fried shallots
    1 - 2 tbsp
  • rice wine vinegar to serve
  • kecap manis to serve
  • prawn crackers to serve

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1237.7 kcal / 5178.4 kJ
Białko 60.4 g
Tłuszcz 67.6 g
Węglowodany 95.7 g
Błonnik 9.1 g
Tłuszcz nasycony 24.5 g
Sód 658.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...