Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Meatballs
- 30 g extra virgin olive oil
- 4 small eschalots, cut in halves
- 4 garlic cloves
- 2 spring onions/green onions, cut into thirds
- 500 g beef mince
- ½ tsp sea salt
- ¼ tsp ground white pepper
- 3 tsp ground coriander
- 1 tsp ground cumin
- 2 tsp cornflour
Broth
- 600 g beef brisket or chuck, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 16 garlic cloves, bruised and peeled
- 8 small eschalots
- 3 tsp Beef stock paste
- 2 tsp Chicken stock paste
- 1200 g water
- 240 g flat rice stick noodles
- 2 bunches pak choy, cut into pieces
- 2 spring onions/green onions, thinly sliced
- 1 long red chilli, cut into slices
- 1 - 2 tbsp fried shallots
- rice wine vinegar, to serve
- kecap manis, to serve
- prawn crackers, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5178.4 kJ / 1237.7 kcal
- Białko
- 60.4 g
- Węglowodany
- 95.7 g
- Tłuszcz
- 67.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 24.5 g
- Błonnik
- 9.1 g
- Sód
- 658.6 mg
Alternatywne przepisy
Sup Kambing (Aromatic Lamb Soup)
2h 20 min
Fish Stock
Brak ocen
Sambal Matah (Balinese Sambal)
20min
Bread bowl chicken stew
3h 45min
Prawn Laksa
Brak ocen
Antonio Bachour: Chocolate Caramel Pudding Tarts (Metric)
6h 10min
Chrysanthemum Tofu Soup
2 Std. 10 Min
Creamy scallop soup with chorizo
30 min
Potatoes Using Blade Cover & Peeler (TM5)
45 min
Daging Goreng Berempah (Stir Fried Spicy Beef)
20min
Baby rice porridge (first foods)
15min
Indonesian white spice paste
35 min