Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dan dan sauce
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- water, for soaking
- 70 g garlic cloves
- 70 g eschalots
- 50 g brown onion
- 1 tbsp chilli powder
- 50 g miso paste (see Tips)
- 150 g vegetable oil
Peanut sauce
- 90 g peanut butter
- 30 g sesame oil
- 30 g hot chilli sauce
Minced pork sauce
- 30 g zha cai (optional - see Tips)
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g vegetable oil
- 150 g pork mince
- 20 g oyster sauce
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ½ tsp white sugar
- 120 g water
- 2 tsp cornflour
- 1 ½ tsp dark soy sauce
Noodles
- 1600 g water
- 1 tsp salt
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp white sugar
- 1 tsp dark soy sauce
- 300 g dried ramen noodles
- 60 g white sesame seeds, toasted
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- unsalted peanuts, crushed
- rice wine vinegar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2800.3 kJ / 666.7 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1493.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Miso fish with Asian greens
24 Std. 45 Min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30min
Kung Pao chicken
1h 30 min
Master stock chicken
1h 30 min
Kai yang bai cai (braised cabbage with mushrooms)
40 min
Ma po dou fu (mapo tofu)
15min
Miso salmon broth
40 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 godz. 55 min
Coconut rice with Asian inspired pork and eggs
40 min
Taiwanese sticky rice
1 Std. 40 Min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30min
Curry laksa
45min