Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dan dan sauce
- 50 g dried shrimp (see Tips)
- water, for soaking
- 70 g garlic cloves
- 70 g eschalots
- 50 g brown onion
- 1 tbsp chilli powder
- 50 g miso paste (see Tips)
- 150 g vegetable oil
Peanut sauce
- 90 g peanut butter
- 30 g sesame oil
- 30 g hot chilli sauce
Minced pork sauce
- 30 g zha cai (optional - see Tips)
- 20 g fresh ginger, peeled
- 20 g vegetable oil
- 150 g pork mince
- 20 g oyster sauce
- ½ tsp Chicken stock paste (see Tips)
- ½ tsp white sugar
- 120 g water
- 2 tsp cornflour
- 1 ½ tsp dark soy sauce
Noodles
- 1600 g water
- 1 tsp salt
- 1 tbsp Chicken stock paste (see Tips)
- ¼ tsp white sugar
- 1 tsp dark soy sauce
- 300 g dried ramen noodles
- 60 g white sesame seeds, toasted
- 1 spring onion/shallot, cut into thin slices
- unsalted peanuts, crushed
- rice wine vinegar, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2800.3 kJ / 666.7 kcal
- Białko
- 21.7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 53.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 7.1 g
- Sód
- 1493.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Taiwanese sticky rice
1h 40min
Miso fish with Asian greens
24h 45min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Vietnamese mixed meat pho
1h 50min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 godz.
Pork gyoza with soy dipping sauce
1 godz.
Banh mi (Vietnamese sandwich)
4h 35min
Char siew sauce
10min
Gado gado
1 godz.
Banh bao (steamed pork buns)
2h 45min
Ma yi shang shu (sweet potato noodles with pork)
20min
San bei ji (three cup chicken)
35min