Baked masala fish

Baked masala fish

4.2 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • whole fish, gutted, cleaned (approx. 600 g each), with scales removed (see Tips)
    2
  • lime cut into halves
    1
  • cumin seeds
    2 tsp
  • black peppercorns
    ½ tsp
  • dried chillies whole
    5
  • brown onion cut into quarters
    ½
  • ginger paste (see Tips)
    1 tbsp
  • garlic paste (see Tips)
    2 tsp
  • ground turmeric
    ½ tsp
  • canola oil
    30 g
  • fresh curry leaves fried, for garnishing
  • red onion sliced, for garnishing
  • sea salt flakes for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 297.5 kcal / 1249.8 kJ
Białko 40.4 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 3.6 g
Błonnik 2.7 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Sód 1218 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...