Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 cm piece fresh ginger, peeled and cut into thin slices
- 1 spring onion/shallot, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 20 g vegetable oil
- 2 garlic cloves, cut into thin slices
- 2 dried red chillies
- 2 tsp ground Szechuan pepper (see Tips)
- 20 g red chilli oil (see Tips)
- 40 g chilli broad bean paste (see Tips)
- 700 - 900 g water
- 1 tsp dark soy sauce
- ½ tsp white sugar
- ½ tsp salt
- 100 g sweet potato noodles (see Tips)
- 300 g beef fillet, cut into thin slices
- 100 g fresh bean sprouts
- fresh coriander, for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 5382 kJ / 1281.4 kcal
- Białko
- 75.6 g
- Węglowodany
- 109.8 g
- Tłuszcz
- 57.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.6 g
- Błonnik
- 10.6 g
- Sód
- 1970.9 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Thai red pork curry
35min
Vindaloo pork
5h 10 min
Yu xiang rou si (Yuxiang pork)
30 min
Kung Pao chicken
1 godz. 30 min
San bei ji (three cup chicken)
35min
Pho bo (Vietnamese beef and noodle soup)
2 Std.
Pork ribs with black bean sauce
2 Std.
Steamed Chicken with Chilli Sauce
30 min
Banh xeo (crispy Vietnamese pancake)
24 Std. 55 Min
Barbecued beef with ssamjang sauce
2h 25min
Pork and shiitake mushroom rice paper rolls with Holy Trinity sauce
45 min
Curry laksa
45 min