Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Satay sauce
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 1 Tbsp ground turmeric
- 2 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 garlic cloves
- 1 - 2 fresh red chillies, deseeded if preferred, to taste
- 2 Tbsp Tamari sauce
- 1 Tbsp tamarind pulp
- 2 Tbsp oyster sauce
- 1 Tbsp dark brown sugar
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter (see tip)
Chicken, rice and vegetables
- 400 g jasmine rice
- 1200 g water
- 600 g chicken thighs, boneless and skinless, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g carrots, cut in thin strips
- 100 g tenderstem broccoli, cut in thirds
- 100 g cauliflower, cut in small florets (3 cm)
- 50 g red pepper, cut in thin strips
- 50 g brown onion, cut in thin wedges
- 80 g sugar snap peas, trimmed and cut in halves
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2689 kJ / 640 kcal
- Białko
- 25.8 g
- Węglowodany
- 62.3 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Chicken Curry with Spinach
1h 5min
Lamb and Green Bean Casserole
1 godz. 10 min
Quick Beef Massaman Curry
40 min
Curried Sausages and Lentils
1h
Chicken Pad Thai
20 min
Warm Chicken Peanut Noodle Salad
25 min
Jerk Chicken with Sweet Potato Mash and Vegetables
3 godz. 5 min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken and Cauliflower Curry
45 min
Peking Chicken
45 min
Cashew Chicken
45 min