Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 80 g onions, quartered
- 15 g olive oil
- 400 g good quality pork sausagemeat, broken in pieces
- 75 g roasted red peppers, preserved, drained, sliced (1 cm)
- 30 g breadcrumbs (see tip)
- 1 Tbsp tomato purée
- 2 medium eggs, 1 mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp smoked paprika
- ½ tsp dried chilli flakes (opcjonalnie)
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- plain flour, for dusting
- 300 g puff pastry (see tip)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1635 kJ / 392 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 23 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 11 g
- Sód
- 807 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Tikka Flatbreads
45 min
Sausage and Bacon Casserole
50 Min
Chocolate Tiffin
2h 30 min
Dauphinoise Potatoes
50 Min
Chipotle Chilli Beef Cobbler
2h 10 min
Chicken and Chorizo Filo Pie
2h
Baked Macaroni Cheese with Chorizo and Peppers
1 godz. 15 min
Ham Hock Potato Bake
35 min
Family Chicken Galette
1 Std. 55 Min
Cumberland Sausage and Apple Stuffing Loaf
1 Std. 20 Min
Toad in the Hole
1 godz.
Chicken, Basil and Roasted Red Pepper Spaghetti
35 min