Spanish-flavoured Sausagemeat Plait

Spanish-flavoured Sausagemeat Plait

4.8 55 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 portions

Składniki

  • garlic clove
    1
  • onions quartered
    80 g
  • olive oil
    15 g
  • good quality pork sausagemeat broken in pieces
    400 g
  • roasted red peppers, preserved drained, sliced (1 cm)
    75 g
  • breadcrumbs (see tip)
    30 g
  • tomato purée
    1 Tbsp
  • medium eggs 1 mixed with 1 Tbsp water
    2
  • smoked paprika
    ½ tsp
  • dried chilli flakes (opcjonalnie)
    ½ tsp
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • plain flour for dusting
  • puff pastry (see tip)
    300 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 807 mg
Białko 18 g
Kalorie 1635 kJ / 392 kcal
Tłuszcz 25 g
Tłuszcz nasycony 11 g
Węglowodany 23 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...