Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 300 g plain flour, plus extra for dusting
- 15 g extra virgin olive oil
- 3 medium eggs
Ragù
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 30 g extra virgin olive oil
- 70 g carrots, cut in pieces (2 cm)
- 30 g onion, halved
- 50 g celery, cut in pieces (2 cm)
- 1 garlic clove
- 150 g beef mince, broken in pieces
- 150 g pork mince, broken in pieces
- 180 g water, plus extra for cooking pasta
- 1 tsp fine sea salt, plus 1 tsp for cooking pasta
- 200 g tinned chopped tomatoes
- 100 g tomato purée
- 5 - 6 fresh basil leaves
- 1 fresh bay leaf
- 1 pinch ground nutmeg
- water
Assembly
- 300 g ricotta cheese
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3979 kJ / 951 kcal
- Białko
- 58 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 49 g
Alternatywne przepisy
Ham and Leek Pasta Sauce
30min
Saffron Chicken Penne
30min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30min
Chicken Enchiladas
1h
Smoked Salmon and Courgette Pasta
35 min
Beef and Bean Enchiladas
40 min
Mardi Gras Meatballs
1h 5min
One-pot Lemon, Basil and Ricotta Chicken Pasta
35 min
Pork Cannelloni with Vegetable Sauce
1h
Ravioli Lasagne with Rocket Salad
45 min
Gnocchi Carbonara with Peas
20min
Tomato Risotto with Lemon Ricotta Stuffed Chicken Breast
45 min