Wersje kompatybilne
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g swede, diced (1 cm)
- 700 g water
Sponge
- 300 g blanched almonds
- 2 oranges, thin peelings of skin only
- 300 g caster sugar
-
200
g sunflower margarine, dairy free, plus extra for greasing
lub 200 g soya margarine - 3 tsp gluten free baking powder
- 5 medium eggs
Drizzle
- 80 g caster sugar
- 20 g orange juice, fresh
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Madeira Cake
1h 30 min
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 godz. 50 min
Gluten-Free Date, Apple and Walnut Tea Bread
1hod.
Pumpkin, Carrot and Herb Bread
1h 30 min
Chocolate Bean Cake with Coconut Butter Cream Frosting
2 godz. 15 min
Naturally Sweet Apple and Date Cake (Gluten and Dairy Free)
1hod.
Petit Gateaux of Nuts and Chocolate
25min
Polenta Cake
1hod.
Dundee Cake
3 Std. 10 Min
Sugar Free Banana Bread
1 godz. 15 min
Gluten-free Carrot and Orange Cake
2 godz.
Sweet or Savoury Buckwheat Pancakes
35min