Urządzenia i Akcesoria
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 4 godz.
12 slices
Składniki
-
swede diced (1 cm)500 g
-
water700 g
Sponge
-
blanched almonds300 g
-
oranges thin peelings of skin only2
-
caster sugar300 g
-
200 g soya margarinesunflower margarine dairy free, plus extra for greasing200 g
-
gluten-free baking powder3 tsp
-
medium eggs5
Drizzle
-
caster sugar80 g
-
orange juice fresh20 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 slice
Białko
8.4 g
Kalorie
1772 kJ /
424 kcal
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
38.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Carrot Cake
2 godz. 30 min
Gluten-free Mince Pies
1 godz. 30 min
Carrot and Ginger Soup
5 min
Oatcakes
1 godz.
Courgette & Ginger Marmalade
40 min
Gluten-free Butter Biscuits
1 godz.
Peanut Butter Fudge (No Added Sugar)
2 godz. 15 min
Apple Crumble and Custard
4 godz.
Quinoa Anzac Biscuits
1 godz.
Gooseberry Curd Layer Cake with Elderflower Icing
3 godz.
Gluten Free Lemon Cupcakes
1 godz. 15 min
Orange and Marmalade Cake
1 godz. 15 min