
Wersje kompatybilne
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g swede diced (1 cm)
- 700 g water
Sponge
- 300 g blanched almonds
- 2 oranges thin peelings of skin only
- 300 g caster sugar
-
200
g sunflower margarine dairy free, plus extra for greasing
lub 200 g soya margarine - 3 tsp gluten-free baking powder
- 5 medium eggs
Drizzle
- 80 g caster sugar
- 20 g orange juice fresh
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 424 kcal / 1772 kJ
- Białko
- 8.4 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
- Węglowodany
- 38.5 g