Wersje kompatybilne
Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g swede, diced (1 cm)
- 700 g water
Sponge
- 300 g blanched almonds
- 2 oranges, thin peelings of skin only
- 300 g caster sugar
-
200
g sunflower margarine, dairy free, plus extra for greasing
lub 200 g soya margarine - 3 tsp gluten-free baking powder
- 5 medium eggs
Drizzle
- 80 g caster sugar
- 20 g orange juice, fresh
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 1772 kJ / 424 kcal
- Białko
- 8.4 g
- Węglowodany
- 38.5 g
- Tłuszcz
- 26.2 g
Alternatywne przepisy
Prawn Xacuti
1 Std. 20 Min
Coconut Macaroons (Gluten Free)
35min
Orange Burst Biscuits
2h 10min
Apple Spiced Houmous
10 Min
Apple cake
1 Std.
Chocolate Jaffa Cake (Gluten Free)
2 Std. 50 Min
Orange Biscuits
1 Std.
Chocolate and Pear Cake
1 Std. 30 Min
Allergen Friendly Cranberry Mini Rockbuns
40min
Garibaldi Biscuits
40min
Cranberry, Lemon and Almond Cake (egg, dairy and gluten free)
2 Std. 25 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min