Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)
TM6 TM5

Orange Drizzle Vegetable Cake (gluten and dairy free)

3.9 ( 7 ocen )

Składniki

  • 500 g swede diced (1 cm)
  • 700 g water

Sponge

  • 300 g blanched almonds
  • 2 oranges thin peelings of skin only
  • 300 g caster sugar
  • 200 g sunflower margarine dairy free, plus extra for greasing
    lub 200 g soya margarine
  • 3 tsp gluten-free baking powder
  • 5 medium eggs

Drizzle

  • 80 g caster sugar
  • 20 g orange juice fresh

Wartości odżywcze
na 1 slice
Kalorie
424 kcal / 1772 kJ
Białko
8.4 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
38.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy