Urządzenia i Akcesoria
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
40 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
40 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
30 g masła pokrojonego na kawałki
-
350 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
-
15 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
-
1000 g wody
-
¾ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
470.4 mg
Białko
2.6 g
Kalorie
615.1 kJ /
147 kcal
Tłuszcz
6.3 g
Błonnik
3.1 g
Tłuszcz nasycony
3.9 g
Węglowodany
21.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KIEDYŚ TERAZ ZAWSZE
50 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40min
Kapuśniak z młodej kapusty
40min
Kapuśniak kaszubski
45min
Zupa grochowa z kiełbaskami
1h 45min
Kapuśniak z białej kapusty z boczkiem
55min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50min
Szwajcarski krupnik
40min
Krupnik z grzybami
45min
Kremowa zupa ziemniaczana
45min
Zupa ziemniaczana
1h
Zupa kalafiorowo-ziemniaczana z kabanosami
40min
Kapuśniak
50min