Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami

4.6 20 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje

Składniki

  • 40 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
  • 40 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 40 g cebuli przekrojonej na pół
  • 1 - 2 ząbki czosnku
  • 30 g masła pokrojonego na kawałki
  • 350 g ziemniaków pokrojonych w 1 cm kostkę
  • 15 g grzybów, suszonych np. borowików, podgrzybków
  • 1000 g wody
  • ¾ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 470.4 mg
Białko 2.6 g
Kalorie 615.1 kJ / 147 kcal
Tłuszcz 6.3 g
Błonnik 3.1 g
Tłuszcz nasycony 3.9 g
Węglowodany 21.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...