Urządzenia i Akcesoria
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
Oliwa ziołowa
-
1 ½ łyżki mieszanych ziół, suszonych (np. pietruszki, bazylii, oregano)
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
45 g oliwy z oliwek
-
1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 szczypty cukru
-
½ łyżeczki soli
-
2 - 3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
Zupa krem
-
75 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
45 g oliwy z oliwek
-
300 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
600 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
1 ½ łyżeczki soli (patrz wskazówka)
-
750 g wody
-
150 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżeczki czosnku, granulowanego (opcjonalnie)
-
1 - 2 łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
991.8 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
1212.3 kJ /
289.8 kcal
Tłuszcz
23.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Węglowodany
17.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z kopru włoskiego i marchewki
40 min
Zupa krem ze szpinaku
40 min
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
25 min
Zupa krem z papryki z żółtą soczewicą i mlekiem kokosowym
40 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa z batatów i cukinii z imbirem
25 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min