Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem marchewkowy z kolendrą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
6 porcji
Składniki
-
75 g czerwonej soczewicy, suszonej
-
15 g skórki z cytryny ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
750 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
120 g cebuli przekrojonej na pół
-
75 g masła pokrojonego na kawałki
-
10 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
¾ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 ½ łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
850 g wody
-
15 gałązek kolendry, świeżej pokrojonej na kawałki
-
150 g śmietany, 18% tłuszczu plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
kolendra, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
406.2 mg
Białko
6.1 g
Kalorie
1094.2 kJ /
261.5 kcal
Tłuszcz
16.4 g
Błonnik
7.9 g
Tłuszcz nasycony
9.1 g
Węglowodany
26.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
MARCHEWKA
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Upiększająca zupa krem z batatów Laury Drost
35 min
Kremowa zupa marchewkowa z kurczakiem
30 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Krem marchewkowo-imbirowy z soczewicą
50 min
Kremowa zupa z pieczonych buraków
1 godz. 40 min
Krem marchewkowo-selerowy z oliwą ziołową
45 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min
Prosta i uniwersalna zupa krem
45 min
Zupa krem z warzyw
35 min