Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g plain flour, plus extra for dusting
- 250 g wholemeal flour
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 1 ½ tsp bicarbonate of soda
- 450 g buttermilk
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 523 kJ / 125 kcal
- Białko
- 4.2 g
- Węglowodany
- 25.2 g
- Tłuszcz
- 0.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 348.4 mg
W kolekcjach
-
Demo 19 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
First Class 11 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
St. Patrick's Day 14 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
Taste of Ireland 12 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
The British Isles on a Plate 88 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
Then. Now. Always. 50 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
-
Thermomix® Sensor: Getting Started 21 Przepisów, Wielka Brytania i Irlandia
Alternatywne przepisy
Cheddar Soda Bread Rolls
50min
Curried Parsnip and Apple Soup
30min
Beetroot Salad
10 min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Berry Foam
10 min
Rhubarb Crumble
55 min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1 godz.
Sloe Gin
2160 Std. 20 Min
Mincemeat Crumble Cake
1 godz. 15 min
Soda Bread with Feta
30min
Ginger Flapjacks
1 godz. 30 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 min