
Wersje kompatybilne
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms in small pieces
- 70 g Parmesan cheese cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves (1 small handful)
- 1 garlic clove
- 100 g onions quartered
- 20 g olive oil
- 150 g pancetta smoked, diced (2 cm)
- 150 g button mushrooms sliced
- 400 g risotto rice
- 500 g boiling water plus extra for soaking
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l) crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 50 g unsalted butter diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 511 kcal / 2141 kJ
- Białko
- 15.8 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 54.3 g