Wersje kompatybilne
Porcini and Pancetta Risotto - Risotto con porcini e pancetta
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g dried porcini mushrooms, in small pieces
- 70 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm)
- 5 g fresh parsley leaves (1 small handful)
- 1 garlic clove
- 100 g onions, quartered
- 20 g olive oil
- 150 g pancetta, smoked, diced (2 cm)
- 150 g button mushrooms, sliced
- 400 g risotto rice
- 500 g boiling water, plus extra for soaking
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 50 g unsalted butter, diced
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2141 kJ / 511 kcal
- Białko
- 15.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 25 g
Alternatywne przepisy
Tomato Risotto - Risotto al pomodoro
30 min
Asparagus Risotto
45 min
Prawn and Chorizo Paella
45 min
Mushroom Risotto
30 min
Seafood Risotto
40 min
Risotto with Gorgonzola and Caramelised Onions
35min
Lobster and Tarragon Risotto - Risotto con aragosta e dragoncello
35min
Salmon and Fennel Risotto
25 min
Chicken, Spinach and Leek Risotto
30 min
Petits Pois and Pancetta Risotto
30 min
Venetian Duck Ragù - Ragù veneziano con anatra
1h 40 min
Chicken, Butternut Squash and Toasted Pine Nut Risotto
45 min