Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 15 - 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm), to taste
- 60 g honey
- 60 g brown rice vinegar
- 50 g sesame oil
- 20 g vegetable oil
- 20 g soy sauce
- 1 pinch dried chilli flakes (opcjonalnie)
- 250 g red cabbage, cut in pieces
- 120 g kale, tough stems removed
- 1 carrot (approx. 120 g), cut in pieces (3 cm)
- 1 red pepper (approx. 130 g), quartered
- 1 yellow pepper (approx. 130 g), quartered
- 3 spring onions (approx. 30 g), cut in pieces (3 cm)
- 20 g fresh coriander leaves, plus extra for garnishing
- 150 g edamame beans
- 100 g roasted peanuts, unsalted
- 30 g sesame seeds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2098.4 kJ / 501.5 kcal
- Białko
- 15.6 g
- Węglowodany
- 37.4 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 9.3 g
- Sód
- 328.7 mg
Alternatywne przepisy
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10 Min
Edamame and Spinach Dip
5min
Roasted Aubergine Salad with Tahini Dressing
45 min
Super Quick Broccoli Salad
5min
Carrot and Coconut Salad
5min
Chunky Coleslaw
5min
Green Goddess Quinoa Salad
40min
Smoky Couscous Salad
20 Min
Chopped Asian Salad
20 Min
Mexican Quinoa Salad
30min