Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan cheese, cut in pieces (2 cm) (opcjonalnie)
- 200 g celery stalks, cut in pieces
- 250 g carrots, cut in pieces
- 100 g onions, quartered
- 100 g tomatoes, cut in pieces
- 150 g courgettes, cut in pieces
- 50 g fresh mushrooms
- 1 garlic clove
- 1 dried bay leaf (opcjonalnie)
- 6 sprigs fresh mixed herbs (e.g. basil, sage, rosemary), leaves only
- 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- 120 g coarse sea salt (see tip)
- 30 g dry white wine
- 1 Tbsp olive oil
- Wartości odżywcze
- na 500 g
- Kalorie
- 2226 kJ / 533 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Błonnik
- 18.4 g
Alternatywne przepisy
Mushroom Pâté
1hod. 30min
Asparagus Risotto, Sun-dried Tomato Tear and Share Rolls, Berry Foam
1hod. 30min
Vegetable stock paste
45 Min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Beetroot salad
10 Min
Mayonnaise
5 Min
Cream of Asparagus Soup
15 Min
Mango Chutney
1u. 20min
Beetroot Houmous
15 Min
White Bean and Feta Dip
5 Min
Celeriac and Apple Soup
55min
Sun-dried Tomato Tear and Share Bread
1hod.