Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 200 g di pomodorini a metà
- 1 pizzico di sale
- 200 g di seppioline fresche, pulite a pezzi (2 cm)
- 70 g di vino bianco secco
- 250 g di fregola
- 200 g di gamberi crudi, puliti
- 150 g di molluschi conchigliferi misti
- 480 g di acqua calda (non bollente)
- 1 dado per brodo vegetale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1847.9 kJ / 441.7 kcal
- Białko
- 29.1 g
- Węglowodany
- 53.7 g
- Tłuszcz
- 9.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 3.8 g
- Sód
- 656.7 mg
Alternatywne przepisy
Panino con polpo
6 godz. 30 min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Gamberi e calamari speziati
20 Min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1u. 45min
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Tagliata di tonno ai pistacchi con crema di ceci (per 2 persone)
1 Std. 15 Min
Filetto di manzo con peperonata
40 Min
Filetti di salmone, riso basmati e contorno di cavolfiore
30 Min
Coppa di maiale al forno con mele e composta di cipolle
2 godz.
Insalata di polpo e patate
2 godz.
Insalata di totani, gamberi e verdurine croccanti
45 min
Linguine allo scoglio
40 Min