Crostata salata tricolore

Crostata salata tricolore

4.8 277 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
8 fette

Składniki

Pasta brisée all'olio extravergine di oliva
  • 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • ½ cucchiaino di sale
  • 45 g di acqua fredda
  • 150 g di farina tipo 00
Ripieno
  • 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
  • 3 foglie di basilico fresche lavate
  • 1 uovo
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 250 g di formaggio fresco spalmabile
Terminare la preparazione
  • 150 g di zucchine a rondelle 2 mm
  • 200 g di pomodori datterino a metà
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • ½ cucchiaino di origano secco
  • 1 cucchiaino di zucchero di canna
  • 1 burrata (opcjonalnie) da 200 g

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 fetta

Sód 485.2 mg
Białko 10 g
Kalorie 1371.1 kJ / 327.8 kcal
Tłuszcz 25.1 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 11.3 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...