Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta brisée all'olio extravergine di oliva
- 150 g di farina tipo 00
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- ½ cucchiaino di sale
- 45 g di acqua fredda
Ripieno
- 20 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 3 foglie di basilico fresche, lavate
- 250 g di formaggio fresco spalmabile
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
Terminare la preparazione
- 150 g di zucchine, a rondelle 2 mm
- 200 g di pomodori datterino, a metà
- 1 pizzico di sale
- 1 cucchiaino di zucchero di canna
- ½ cucchiaino di origano secco
- 1 burrata da 200 g (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 fetta
- Kalorie
- 1371.1 kJ / 327.8 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 16.7 g
- Tłuszcz
- 25.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 485.2 mg
Alternatywne przepisy
Omelette verdure e formaggio
30min
Strüdel salato con mele, speck e formaggio Asiago
1h 30min
Spirali di frittata arlecchino
2h 30 min
Torta salata tricolore
1h 20 min
Lasagna vegetariana
2h
Quiche ai peperoni e pomodori
1h 30min
Crostata salata multicolore
1h
Pasta fredda con pesto alle erbe aromatiche, tonno e pomodorini
30min
Crostata di pomodori con pesto
1h 30min
Torta salata asparagi e ricotta
1h
Torta salata svuotafrigo
2h
Girelle di sfoglia con spinaci e Feta
1h 10min