Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables

Korean Glass Noodles with Stir Fried Vegetables

4.0 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 portions

Składniki

  • rice vermicelli (Korean style, see tip)
    120 g
  • dried shiitake mushrooms
    5 g
  • water plus extra for cooking noodles
    2000 g
  • caster sugar
    3 tsp
  • ground black pepper
    ¾ tsp
  • light soy sauce
    3 Tbsp
  • toasted sesame oil
    4 Tbsp
  • beef fillet steak cut in thin strips (approx. 1 cm x 5 cm)
    300 g
  • carrots cut in lengths (5 cm)
    200 g
  • onion halved
    150 g
  • fresh button mushrooms
    150 g
  • medium eggs
    2
  • fine sea salt plus ½ tsp
    2 pinches
  • fresh spinach leaves
    150 g
  • garlic cloves
    4
  • vegetable oil
    20 g
  • sesame seeds, toasted for sprinkling

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 553.8 kcal / 2317.3 kJ
Białko 24.8 g
Tłuszcz 32.8 g
Węglowodany 41 g
Błonnik 4.1 g
Tłuszcz nasycony 8.1 g
Sód 969.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...