Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g rice vermicelli (Korean style, see tip)
- 5 g dried shiitake mushrooms
- 2000 g water, plus extra for cooking noodles
- 3 tsp caster sugar
- ¾ tsp ground black pepper
- 3 Tbsp light soy sauce
- 4 Tbsp toasted sesame oil
- 300 g beef fillet steak, cut in thin strips (approx. 1 cm x 5 cm)
- 200 g carrots, cut in lengths (5 cm)
- 150 g onion, halved
- 150 g fresh button mushrooms
- 2 medium eggs
- 2 pinches fine sea salt, plus ½ tsp
- 150 g fresh spinach leaves
- 4 garlic cloves
- 20 g vegetable oil
- sesame seeds, toasted, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2317.3 kJ / 553.8 kcal
- Białko
- 24.8 g
- Węglowodany
- 41 g
- Tłuszcz
- 32.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 4.1 g
- Sód
- 969.9 mg
Alternatywne przepisy
Fluffy Japanese Cheesecake
1h 50 min
Potato Stacks with Parmesan and Thyme (TM6)
55 Min
Chicken Polpettini with Steamed Rice and Green Beans
40 min
Mediterranean Herb Baked Fish (TM6)
45 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55 Min
Baked Aubergine, Goat's Cheese and Tomato Ratatouille (TM6)
40 min
Pork Cheek and Cherry Stew with Roast Potatoes and Tenderstem Broccoli
2h 40 min
White Chocolate and Champagne Possets with Shortbread Stars
2h 5 min
Chicken Nuggets and Chips
1 Std. 15 Min
Tagliatelle with Pea Pesto and Poached Eggs
30 Min
Portuguese Bread (Pão de água)
3h 30 min
Quinoa Salad with Spiced Butternut Squash and Courgettes
50 Min