![Char Siu Pastries Char Siu Pastries](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/f5556395-1041-4d05-a7bb-0ae941a2ecef/Derivates/74a3b9f2-0ac0-45a5-ab7f-6bc1f1c82d34.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 66 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Luo bo gao (radish cakes)
25h 20 min
Kaya Kok (Kaya Puffs)
1 Std. 10 Min
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Bibimbap (Beef Rice Bowl)
1u. 25min
Japanese Ramen Noodle Soup
1 Std. 40 Min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Prawn Paste Stuffed Soft Tofu
40min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Anko Ice Cream
10h 10min
Egg Tarts
50 Min
Mango Swiss Roll
40min
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 Std. 45 Min