Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Char Siu
- 300 - 350 g pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)
- 2 tsp sugar
- ½ tsp Chinese five spice powder
- ½ tsp cloves
- 2 star anise
- 15 g hoisin sauce
- 15 g light soy sauce
- 20 g Shaoxing rice wine
- ½ Tbsp honey
Chinese Puff Pastry
- 15 g sugar
- 120 g unsalted butter, soft
- 60 g water
- 275 g plain flour, plus extra for dusting
Filling
- 4 garlic cloves
- 10 g vegetable oil
- 15 g oyster sauce
- 10 g Shaoxing rice wine
- 100 g water, plus extra for sealing pastry
- 1 tsp sesame oil
- 1 ½ tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
- ½ tsp ground white pepper
Assembly
- 1 medium egg, beaten
- 1 - 2 Tbsp sesame seeds, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 833 kJ / 199 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 10 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 66 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korean Fried Chicken
3 Std. 10 Min
Tangzhong Milk Bread
2h 35min
Mango Swiss Roll
40min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25min
Lemon and Poppy Seed Battenberg Cake
1h 45min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1h
Golden Pillow (Big Bun With Nyonya Curry Chicken Filling)
2 godz. 45 min
Tiramisu
5óra 20p
Chocolate Soufflé with Orange
45 Min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 Min
Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie
2 Std. 30 Min
Japanese Cheese Tarts
1h 55min