
Urządzenia i Akcesoria
Char Siu Pastries
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 6 godz. 10 min
14 pieces
Składniki
Char Siu
-
pork shoulder steaks (approx. 2 steaks)300 - 350 g
-
sugar2 tsp
-
Chinese five spice powder½ tsp
-
cloves½ tsp
-
star anise2
-
hoisin sauce15 g
-
light soy sauce15 g
-
Shaoxing rice wine20 g
-
honey½ Tbsp
Chinese Puff Pastry
-
sugar15 g
-
unsalted butter soft120 g
-
water60 g
-
plain flour plus extra for dusting275 g
Filling
-
garlic cloves4
-
vegetable oil10 g
-
oyster sauce15 g
-
Shaoxing rice wine10 g
-
water plus extra for sealing pastry100 g
-
sesame oil1 tsp
-
cornflour mixed with 1 Tbsp water1 ½ tsp
-
ground white pepper½ tsp
Assembly
-
medium egg beaten1
-
sesame seeds for sprinkling1 - 2 Tbsp
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
199 kcal /
833 kJ
Białko
8 g
Tłuszcz
10 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz nasycony
5 g
Sód
66 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Sweet and Sour Pork Ribs
40 min
Mala Bakkwa
4 godz. 35 min
Vietnamese Lemongrass Pork Strips
30 min
Green Chillies With Pork Belly
25 min
Salted Fish Pork Belly
30 min
Sweet and sour pork ribs
40 min
Authentic Meat Floss
1 godz. 40 min
Hakka Char Yoke (Braised Pork With Black Fungi And Fermented Bean Curd)
55 min
Japanese Adzuki Bean Mochi Buns
3 godz.
Luo bo gao (radish cakes)
25 godz. 20 min
Braised pork belly
55 min
Tau Eu Bak (Braised Soy Sauce Pork Belly)
1 godz. 50 min