Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Plum Sauce
- 100 g dried candied plums, pitted
- 5 garlic cloves
- 2 tsp soy sauce
- 2 Tbsp sugar
- 1 piece tangerine peel (1 cm x 4 cm), soaked until soft then chopped
- ¼ tsp fine sea salt
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 300 g water
- 1 tsp cornflour, mixed with 1 Tbsp water
Prawn Patties
- 600 g raw prawns, peeled, deveined
- 70 g pork mince, broken in pieces
- 1 medium egg
- 1 tsp sugar
- 1 tsp sesame oil
- 2 pinches ground black pepper
- 120 g strong white bread flour, plus extra for dusting
-
vegetable oil, for frying
lub sunflower oil, for frying
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 233 kJ / 55 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Salted Fish Pork Belly
30min
Vietnamese Lemongrass Chicken
1 Std. 5 Min
Taiwanese three cup chicken
20 Min
Soy-glazed Chicken with Pak Choi
13h
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 Min
Prawn Stir-Fry with Rice and Vegetables
45 Min
Stir Fried Pork Belly Slices with Kimchi
30min
Drunken Herbal Prawns
4h 55 min
Grilled Pork Skewers with Turmeric
7 Std. 10 Min
Tamarind and Chilli Barbecued Lamb Chops
55min
Kung Pao Prawns
45 Min
Thai Fishcakes
1 Std. 10 Min