Urządzenia i Akcesoria
Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions
Składniki
-
garlic cloves2
-
dark soy sauce20 g
-
sesame oil15 g
-
toasted sesame seeds10 g
-
caster sugar½ tsp
-
Korean chilli flakes (gochugaru) (see tip)½ tsp
-
water1000 g
-
aubergines (approx. 700 g), cut in wedges (2 cm x 15 cm) (see tip)2
-
fine sea salt½ tsp
-
ground black pepper2 pinches
-
spring onions thinly sliced (5 mm)2
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
2 g
Kalorie
393 kJ /
95 kcal
Tłuszcz
6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mapo tofu
15 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25 min
Vietnamese Meatballs with Chilli Sauce
25 min
Sardine Parcels with Green Bean Salad
1 godz.
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 godz.
Bulgogi (Pan-fried Marinated Beef)
1 godz. 20 min
Yasai Yaki
25 min
Celery and Cashew Nuts
20 min
Acar (Nyonya Pickled Vegetables)
1 godz.
Kalguksu (Chicken Noodle Soup)
1 godz. 15 min