Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 20 g dark soy sauce
- 15 g sesame oil
- 10 g toasted sesame seeds
- ½ tsp caster sugar
- ½ tsp Korean chilli flakes (gochugaru) (see tip)
- 1000 g water
- 2 aubergines (approx. 700 g), cut in wedges (2 cm x 15 cm) (see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 spring onions, thinly sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 393 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Steamed Sea Bass with Lime Sauce
35min
Mapo tofu
15 Min
Miso Cod with Broccoli Rice
25 min
Moroccan-style Baked Fish Tagine with Date Couscous
1h
Sous-vide Miso Aubergine
2h 50 min
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1h
Stir-fried Vegetables
10 min
Browned Shallots (250 g)
25 min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Tabbouleh-stuffed Peppers
50 min
Grilled tofu steaks with Asian mushrooms
2 Std. 30 Min