Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 20 g dark soy sauce
- 15 g sesame oil
- 10 g toasted sesame seeds
- ½ tsp caster sugar
- ½ tsp Korean chilli flakes (gochugaru) (see tip)
- 1000 g water
- 2 aubergines (approx. 700 g), cut in wedges (2 cm x 15 cm) (see tip)
- ½ tsp fine sea salt
- 2 pinches ground black pepper
- 2 spring onions, thinly sliced (5 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 393 kJ / 95 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 6 g
Alternatywne przepisy
Yasai Yaki
25 Min
Miso and Honey-roasted Aubergine
1 Std.
Miso Glazed Aubergine (Nasu dengaku)
1 Std.
Stir-fried Vegetables
10 Min
Steamed Tofu
30min
Kaiyang Cabbage (Savory Stir-Fried Cabbage)
35min
Miso Whitefish with Green Beans and Chickpea Purée
3 Std.
Celery and Cashew Nuts
20 Min
Pajeon (Savoury Seafood Pancake)
45min
Stir-Fried Tofu in Hot Sauce
30min
Marinaded Tofu with a Tomato and Aubergine Sauce
50min
Miso Soup with Vegetables
30min