Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)

Gaji Namul (Steamed Aubergine Side Dish)

4.4 28 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • garlic cloves
    2
  • dark soy sauce
    20 g
  • sesame oil
    15 g
  • toasted sesame seeds
    10 g
  • caster sugar
    ½ tsp
  • Korean chilli flakes (gochugaru) (see tip)
    ½ tsp
  • water
    1000 g
  • aubergines (approx. 700 g), cut in wedges (2 cm x 15 cm) (see tip)
    2
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    2 pinches
  • spring onions thinly sliced (5 mm)
    2

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 2 g
Kalorie 393 kJ / 95 kcal
Tłuszcz 6 g
Węglowodany 6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...