Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 fresh salmon fillets, skin on, boneless (approx. 135 g each)
- fine sea salt
- 2 sprigs fresh parsley
-
2
sprigs fresh dill
lub 2 sprigs fresh thyme - 2 pieces lemon zest
- 2 Tbsp olive oil
- 1800 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1689 kJ / 407 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 33 g
- Tłuszcz nasycony
- 6 g
- Sód
- 248 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised Onions (200 g)
40 Min
Sous-vide Teriyaki Salmon
1 Std. 20 Min
Caramelised Onions (400-500 g)
50 min
Browned Shallots (250 g)
25 Min
Sous-vide Rare Beef Steak with Béarnaise Sauce
2 godz. 20 min
Sous-vide Chicken Ballotine with Red Pepper Sauce
2 godz. 10 min
Blueberry Yoghurt
13 Std.
Browned Pork Cubes
15 Min
Browned Beef Cubes (Medium)
15 Min
Browned Onions (200 g)
25 Min
Steamed Salmon with Courgetti
35 min
Sautéed Fresh Mushrooms (300 g)
25 Min