Vegetarian Curry

Vegetarian Curry

5.0 1 ocena
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • coriander seeds
    1 tsp
  • cumin seeds
    1 tsp
  • garlic cloves
    5
  • galangal sliced
    30 g
  • onions cut in quarters
    80 g
  • shallots
    30 g
  • fresh lemongrass
    2 stalks
  • fresh red chillies
    6
  • bird's eye chilli
    6
  • cooking oil
    70 g
  • water
    30 g
  • curry leaves
    2 sprigs
  • kaffir lime leaves deveined
    4
  • star anise
    2
  • cardamom pods
    4
  • cinnamon stick
    1
  • eggplant cut in 4 cm length wedges
    250 g
  • long beans cut in 4 cm length
    250 g
  • turmeric powder
    1 tsp
  • vegetable broth
    1000 g
    1000 g water
  • carrots cut in 4 cm length
    150 g
  • fried tofu cut in halves
    50 g
  • tomato cut in wedges
    1
  • coconut milk
    200 g
  • Chinese five spice powder
    1 tsp
  • vegetable stock powder
    1 tsp
  • lemon juice
    1 tbsp
  • salt adjust to taste
    1 tsp

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 454.6 mg
Białko 10 g
Kalorie 1367 kJ / 326.7 kcal
Tłuszcz 20.1 g
Błonnik 5.1 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Węglowodany 28.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...