Insalata di riso con gamberi, zucchine e avocado

4.7 3 oceny
Przygotowanie 10 godz.
Czas całkowity 50 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 250 g di riso basmati
  • 400 g di zucchine cubetti (1-2 cm)
  • 400 g di gamberi crudi sgusciati
  • 1 pezzettino di zenzero, radice fresca pelata
  • 10 g di scorza di limone (senza la parte bianca)
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 20 g di succo di limone, spremuto fresco
  • 20 g di salsa di soia chiara
  • 13 g di sale
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 1000 g di acqua
  • 1 avocado maturo la polpa a cubetti (1-2 cm)
  • 100 g di spinaci baby freschi a striscioline
  • 150 g di pomodori ciliegino a pezzi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1872.9 mg
Białko 21.3 g
Kalorie 2109.5 kJ / 504.2 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 4.6 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Węglowodany 67.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...