Urządzenia i Akcesoria
Ranczerskie śniadanie z fasolą, awokado i jajkiem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
2 porcje
Składniki
-
5 g kolendry, świeżej, tylko liście5 g liści natki pietruszki, świeżych
-
30 g sera żółtego np. goudy, edamskiego, ementalera, pokrojonego na kawałki
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
½ - 1 czerwona papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki (patrz wskazówka)
-
20 g oleju
-
300 g krojonych pomidorów, z puszki300 g pomidorów pokrojonych w 2 cm kostkę
-
15 g koncentratu pomidorowego
-
¼ łyżeczki cukru
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminu rzymskiego, mielonego
-
120 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej (1 puszka)
-
2 jajka
-
2 tortille pszenne2 tortille kukurydziane
-
1 awokado dojrzałe, pokrojone w 5 mm półplastry
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1113.8 mg
Białko
18.6 g
Kalorie
2240.5 kJ /
535.5 kcal
Tłuszcz
36.1 g
Błonnik
13.8 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
40.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańska sałatka Cezar
40 min
Bowl ze szpinakiem i serem halloumi
30 min
Kanapki klubowe (Club sandwich)
1 godz.
Śniadaniowy bowl ze skyrem, pomarańczą i syropem
10 min
Wietnamski bowl z tofu i makaronem
45 min
Wrapy z serem halloumi
40 min
Wytrawny naleśnik dutch baby z serem kanapkowym
45 min
Shakshuka z patelni
50 min
Omlet ze szpinakiem i szynką długodojrzewającą
30 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
40 min