Urządzenia i Akcesoria
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Sos holenderski
-
160 g masła pokrojonego na kawałki
-
30 g wody
-
1 - 1 ½ łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
2 żółtka
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
Jajka po benedyktyńsku
-
4 jajka rozmiar L
-
1700 g wody
-
50 g octu (patrz wskazówka)
-
2 bułki, np. kajzerki2 bułeczki English Muffins
-
4 - 8 plastrów wędzonego łososia (80-100 g)
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
540 mg
Białko
15 g
Kalorie
1110 kJ /
265 kcal
Tłuszcz
16 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Węglowodany
15 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza z mortadellą, pistacjami i burratą
1 godz.
Jajka w koszulce (z osłoną noża miksującego)
40 min
Jajka w koszulce na Varomie
30 min
Jajka w koszulce w koszyczku
25 min
Ziemniaki Hasselback i dip z serem pleśniowym
1 godz. 25 min
Croque Madame
35 min
Kokosowe bułeczki bao z indykiem hoisin
1 godz. 20 min
Jajka z boczkiem i papryką z Varomy
40 min
Deska ubijanego sera camembert lub brie
45 min
Gofry z wędzonym łososiem i puszystym serem feta
45 min
Grzanki z salsą pomidorową, awokado i jajkiem na miękko
25 min
Jajka po turecku - Cilbir (z osłoną noża miksującego)
35 min