Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem

4.4 540 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

Sos holenderski
  • masła pokrojonego na kawałki
    160 g
  • wody
    30 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    1 - 1 ½ łyżki
  • żółtka
    2
  • soli
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Jajka po benedyktyńsku
  • jajka rozmiar L
    4
  • wody
    1700 g
  • octu (patrz wskazówka)
    50 g
  • bułeczki English Muffins
    2
    2 bułki, np. kajzerki
  • wędzonego łososia (80-100 g)
    4 - 8 plastrów
  • szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265 kcal / 1110 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 15 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 540 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...