
Urządzenia i Akcesoria
Jajka po benedyktyńsku z sosem holenderskim i wędzonym łososiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
Sos holenderski
-
masła pokrojonego na kawałki160 g
-
wody30 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 1 ½ łyżki
-
żółtka2
-
soli1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Jajka po benedyktyńsku
-
jajka rozmiar L4
-
wody1700 g
-
octu (patrz wskazówka)50 g
-
bułeczki English Muffins2
-
wędzonego łososia (80-100 g)4 - 8 plastrów
-
szczypiorek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265 kcal /
1110 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
16 g
Węglowodany
15 g
Błonnik
0.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
540 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER IV/2022
11 Przepisów
Polska
Polska