Urządzenia i Akcesoria
Tofucznica
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 30 min
2 porcje
Składniki
-
200 g tofu, średnio twardego pokrojonego na kawałki (patrz wskazówka)
-
60 g cebuli przekrojonej na pół
-
30 g oleju
-
¼ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
¼ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej
-
⅓ - ½ łyżeczka czarnej soli, kala namak (patrz wskazówka)
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
50 - 75 g śmietanki sojowej
-
½ pęczka szczypiorku, świeżego posiekanego
-
2 g kromki pieczywa tostowego lub pełnoziarnistego (ok. 75 g)
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół lub pokrojone w plastry, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
577.1 mg
Białko
20.4 g
Kalorie
1760.3 kJ /
420.7 kcal
Tłuszcz
27.1 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
28.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚNIADANIA
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tofu tikka masala
55 min
Bowl z plackami z tartego selera i jajkiem na miękko (TM6)
25 min
Wegański pad thai ze spiralizowanych batatów (TM5)
45 min
Tost z jogurtem tahini i grzybami miso
45 min
Kanapki z pastą z tofu
5 min
Wegański dip z „sera pleśniowego” z tofu
15 min
Wrapy z shawarmą z boczniaków
45 min
Wrapy z hummusem i warzywami
1 godz.
Makaron z ciecierzycy z warzywami w sosie tahini
30 min
Pistacjowa matcha latte
20 min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min
Zielone pancakes z tofu
15 min