Palak paneer au fromage

Palak paneer au fromage

4.3 16 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • de pousses d'épinards
    600 g
    800 g d'épinards surgelés
  • d'eau
    200 g
  • eau bouillante salée
  • gousses d'ail
    2
  • oignon en quartiers
    1
  • tomate en quartiers
    1
  • de gingembre
    2 cm
  • piment vert frais (opcjonalnie) épépiné
    ½
  • d'huile de tournesol
    2 c. à soupe
  • de cumin en poudre
    1 c. à soupe
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de graines de cardamome verte en poudre
    ½ c. à café
  • de fenugrec en poudre
    1 c. à soupe
  • de sel
    1 c. à café rase
  • de halloumi en cubes (voir "Variante(s)")
    225 g
  • de fromage à burger
    4 tranches
  • de yaourt à la grecque
    2 c. à soupe
    2 c. à soupe de crème fraîche épaisse
  • flocons de piment séché
    quelques
  • d'huile pimentée
    1 filet

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 319 kcal / 1325 kJ
Białko 13 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...