Goulasch aux lentilles et aux champignons

Goulasch aux lentilles et aux champignons

4.7 77 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • gousses d'ail
    2
  • piment rouge en morceaux et sans les graines
    1
  • d'oignon coupé en deux
    60 g
  • d'eau
    830 g
  • de champignons frais en quartiers ou en tranches
    300 g
  • d'huile végétale
    20 g
    20 g d'huile d'olive
  • cube de bouillon de légumes émietté
    1
  • de lentilles rouges sèches
    250 g
  • de concentré de tomate
    20 g
  • de curry en poudre
    1 c. à café
  • de poivre de Cayenne moulu
    2 pincées
  • de sel
    ½ c. à café
  • de crème liquide 30-40% m.g. et un peu pour le dressage
    200 g
  • persil frais haché pour le dressage

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 469.8 kcal / 1965.7 kJ
Białko 19.4 g
Tłuszcz 24.6 g
Węglowodany 47.2 g
Błonnik 8.3 g
Tłuszcz nasycony 12.1 g
Sód 264.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...