
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1800 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 300 g de riz basmati
- 30 g de miel
- 120 g de vin rouge
- 600 g de hauts de cuisse de poulet, avec peau et os
- 250 g de carottes coupées en morceaux (4 cm)
- 15 g d'huile d'olive
- 100 g d'oignon coupé en quatre
- 4 pincées de poivre moulu
- 30 g de chocolat noir coupé en morceaux
- feuilles de persil frais pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 822.8 kcal / 3442.5 kJ
- Białko
- 31.6 g
- Tłuszcz
- 38.7 g
- Węglowodany
- 79.3 g
- Błonnik
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.1 g
- Sód
- 1353.4 mg