Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya

Pâtes aux épices cajun, façon jambalaya

4.7 21 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 portions

Składniki

  • de farine et un peu pour le plan de travail
    180 g
  • d'épices cajun et 1 c. à soupe
    15 g
  • œufs
    2
  • d'huile d'olive
    35 g
  • de filets de poulet, sans peau et détaillés en cubes
    300 g
  • de crevettes cuites, décortiquées
    200 g
  • d'oignons coupés en quatre
    120 g
  • de chorizo doux, détaillé en dés
    100 g
  • de poivron rouge détaillé en dés
    200 g
  • de bouillon de poule
    1 cube
  • de tomates concassées en conserve
    400 g
  • d'eau
    100 g
  • de sel
    ½ c. à café
  • de poivre fraîchement moulu
    3 pincées
  • gros sel

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 592.8 kcal / 2485.3 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 45.3 g
Błonnik 6 g
Tłuszcz nasycony 6.3 g
Sód 2044.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...