![Poulet à la pizzaiola Poulet à la pizzaiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C2829C6C-2258-46B8-9A06-49597D945238/Derivates/178DE0A1-7254-4FFA-B130-7836A4D48C48.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'emmental, en morceaux
- 30 g d'huile d'olive
- 150 g d'oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 400 g de tomates concassées en conserve
- 1 cube de bouillon de volaille, émietté
- 1 c. à café de sucre en poudre
- 6 cuisses de poulet, désossées et sans peau
- 1 c. à café de sel
- 2 - 3 pincées de poivre moulu
- 1 ½ c. à café d'origan déshydraté
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1397 kJ / 334 kcal
- Białko
- 27.84 g
- Węglowodany
- 6.61 g
- Tłuszcz
- 21.83 g
- Błonnik
- 1.19 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet citron romarin avec riz
55min
Gratin de ravioli
1h 40min
Gratin de pommes de terre et filet de dinde
1h
Moussaka grecque
1h 20min
Mijoté de bœuf aux poivrons
3h 15min
Ragoût de dinde à l'ail
40min
Poulet cacciatore et pâtes
55min
Boulettes de bœuf aux pois chiches
40min
Tagliatelle au ragoût de viande
1ч. 10 мин.
Tacos au bœuf, tomates et cheddar
35min
Riz au bœuf et poivron rouge
45min
Tomates farcies au chèvre et au poulet
1h