Lasagne de blanquette

Lasagne de blanquette

4.5 17 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons coupés en deux
    100 g
  • de carottes coupées en tronçons (3 cm)
    300 g
  • de thym frais
    1 branche
  • feuille de laurier
    1
  • de sel
    4 pincées
  • de poivre moulu
    4 pincées
  • d'eau
    600 g
  • de sauté de veau coupé en petits morceaux
    800 g
  • de poireaux coupés en tronçons (1 cm)
    250 g
  • de champignons de Paris frais coupés en six
    200 g
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    100 g
  • de farine de blé
    60 g
  • de lasagne
    10 - 12 feuilles
  • de fromage râpé
    50 g
  • salade verte pour le service

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 371.2 kcal / 1555.7 kJ
Białko 41.5 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 5.2 g
Tłuszcz nasycony 6.7 g
Sód 588.7 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...