![Pain maison au maïs Pain maison au maïs](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/66229c12f8944d21e2540c0d6ae68593/Derivates/1ed6e841d47af2f3fa5eac249f65649c6f821ffb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de grains de maïs doux en conserve égouttés ou de maïs frais, cuit maison
- 300 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine de maïs
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g d'eau
- 5 g de sel
- 1 œuf
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1566.5 kJ / 372.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 397.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain complet vapeur
4h
Pain aux céréales, abricots et figues
2h 15 min
Pain au maïs portugais
5 Std.
Pain noir aux graines
2h 45 min
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain au miel et aux flocons d'avoine
3h 20min
Pain aux pruneaux
1h 45min
Pain en cocotte à la châtaigne
4 Std. 30 Min
Pain d'épeautre aux graines
6 godz. 10 min
Pain de campagne
3hod. 45min
Pain de seigle
4h 10 min
Pain marguerite pavot et curry
15h 45min