Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de grains de maïs doux en conserve égouttés ou de maïs frais, cuit maison
- 300 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine de maïs
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 150 g d'eau
- 5 g de sel
- 1 œuf
- 20 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1566.5 kJ / 372.8 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 67.2 g
- Tłuszcz
- 5.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 397.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Pain cocotte
2h 20min
Pain express au sésame
1h 15min
Pain noir aux graines
2 Std. 45 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Pain d'épeautre aux graines
6h 10min
Crackers multicéréales
3h
Pain rapide
1h 15min
Brioche en cocotte, cacao et pépites de chocolat blanc
3 godz. 55 min
Pain de campagne en cocotte
2h 10min
Pain cocotte seigle et épautre
2 godz. 40 min