Gratin de gnocchis au poireau

Gratin de gnocchis au poireau

4.2 115 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 portions

Składniki

  • 100 g de gruyère en morceaux (2 cm)
  • 1 gousse d'ail
  • ½ bouquet d'origan frais (env.10 g), effeuillé
  • 500 g de poireaux en morceaux (3 cm)
  • 20 g d'huile d'olive
  • 1 c. à soupe d'amidon de maïs (par ex. Maïzena)
  • 200 g d'eau
  • 150 g de crème entière
  • 2 cubes de bouillon de légumes (pour 0,5l)
  • 600 g de gnocchi (prêts à l’emploi)
  • 1 citron non-traité moitié du zeste râpé
  • 2 c. à soupe de jus de citron
  • 2 brins d'origan frais effeuillé

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 17.9 g
Kalorie 2497 kJ / 598 kcal
Tłuszcz 30 g
Węglowodany 59 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...