Urządzenia i Akcesoria
Sałatka sushi
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
1 porcję
Składniki
-
75 g ryżu do sushi
-
15 g octu ryżowego
-
5 g cukru
-
1 ½ łyżeczki soli plus dwie szczypty
-
1000 g wody
-
1 łyżka serka kremowego
-
½ awokado pokrojonego w 1,5 cm kostkę
-
50 g wędzonego łososia, pokrojonego w 1,5 cm kostkę50 g filetów z łososia, świeżych, bez skóry pokrojonych w 1,5 cm kostkę (sashimi, patrz wskazówka)
-
25 - 30 g ogórka ze skórą, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w 1 cm kostkę
-
1 łyżka sosu sojowego
-
¼ łyżeczki ziaren sezamu, białego
-
¼ łyżeczki ziaren sezamu, czarnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
4792.9 mg
Białko
19.8 g
Kalorie
2626 kJ /
627.6 kcal
Tłuszcz
27.8 g
Błonnik
7.2 g
Tłuszcz nasycony
6.7 g
Węglowodany
75.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Sushi temaki
1 Std. 30 Min
Różowe sushi z warzywami i sosem awokado-wasabi
2 Std. 45 Min
Krewetki w sosie maślanym
25 Min
Ryż do sushi
1 Std.
Japońska zupa ramen
1 Std. 50 Min
Bowl z ryżem i łososiem
50 Min
Sushi z kaszy bulgur z łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi z pikantnym tuńczykiem
1 Std. 25 Min
Sushi z wędzonym łososiem
1 Std. 20 Min
Sushi z krewetkami w tempurze
2 Std. 40 Min
Onigirazu (japońskie kanapki ryżowe) z szarpanym łososiem teriyaki
1 Std. 10 Min
Sushi z surimi i serkiem kremowym
1 Std. 20 Min